Отвори Лено вратничка

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Отвори Лено мори вратничка, вратничка, (х2)
сос твојта бела десна ракичка, ракичка. (х2)
Не можам Кољчо ја бре да станам, да ј’ отворам, (х2)
мајка ми леже лудо, до мене, крај мене.
широк ми фустан лудо, под неја, под неја.
Трагни го скини Лено фустанот, фустанот, (х2)
јас ќе ти купам Лено, пошарен, поарен. (х2)

Оваа песна е собрана од селото Куфаја, од околината на Солун.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Костас Новакис