Оставка на Ченто

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

„До ПРЕЗИДИУМОТ НА НАРОДНОТО СОБРАНИЕ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

СКОПЈЕ

Молам Президиумот на Народното Собрание на Република Македонија да ме ослободи од досегашната должност како претседател и член на президиумот.

Сметам за потребно да изнесам дека ова оставка ја поднесувам по причина на моето лично положение и сознание дека понатаму не можам да ја исполнувам поверената ми должност.

14 март 1946год.“