Не си го продавај Кољо чифликот

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Не си го продавај Кољо чифликот
мама не ме дава кољо за тебе 2х
по меани одиш Кољо, рујно вино пиеш
дома рано не си одиш да спиеш.
рефрен:
По меани одиш Кољо,
рујно вино пиеш,
дома рано не си одиш да спиеш. 2х
Колку ти чини Кољо чифликот,
толку ми чини Кољо,лицето 2х
рефрен:
Не си го продавај Кољо трлото,
мама не ме дава Кољо,за тебе. 2х
рефрен:
Колку ти чини Кољо трлото,
толку ми чини Кољо грлото. 2х
рефрен:

Надворешна врска[уреди]

Македонски народни песни, текст, аудио и преводи

Музика