Не се кревај на големо

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Не се кревај на големо,
Јовано, Јованке,
Барем да си од колено,
Јовано, Јованке,
Пиле шарено.
Ја елај ми на колено,
Јовано, Јованке,
Отпетлај ми доламата,
Јовано, Јованке,
Пиле шарено.
Ред по редум-девет реда,
Јовано, Јованке,
Да ми видиш кошулава,
Јовано, Јованке,
Пиле шарено.
Од куршуми издупена,
Јовано, Јованке,
А со крв е облеана,
Јовано, Јованке,
Пиле шарено.

Надворешна врска[уреди]

Музика