Не плачи мило либе, не жали (Параходот)

Од Wikibooks
Параходот ми пристигна
збогум либе подај рака
не плачи мило либе, не жалај
јас пак ќе се вратам.
Очите ти насолзени,
устето ти насмејано
не плачи мило либе, не жалај
јас пак ќе се вратам.
Ја земи си бело крпче,
избриши си црни очи
не плачи мило либе, не жалај
јас пак ќе се вратам.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Пепи Бафтироски