Немој ме, мила мамо, луто да колниш

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Немој ме, мила мамо, луто да колниш,
Оти сум станал мамо, младо спаивче.
Ја, спремај ми го мамо брзото коњче,
Јас ќе си одам мамо, Благино село.
Ако е Блага, мамо болна легнала,
Јас ќе се сторам мамо, младо докторче,
И ќе ја лечам мамо, без пари.
Ако е Блага, мамо за друг свршена,
Јас ќе се сторам мамо, младо касапче,
И ќе ја сечам мамо, парче по парче.

Надворешна врска[уреди]

Музика