На сред село тапан чука

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Зурли трештат на сред село
тапан чука рум дум дум
млади моми и ергени
до две ора вијат
Оздол иде стар бел дедо
засукал мустаќи
право трга на орото
и он да се фати
Го здогледа баба Меса
дека дедо игра
Каде одиш старо аро
оро да им грдиш
Стој почекај баба Месо
до моми да играм
да се фатам до момите
срце да разиграм

Надворешна врска[уреди]

Музика