Назад назад Калино Моме

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Назад, назад, Калино моме, немој да одиш по мене. Кај нас си има висока гора, не ќе можеш да ја поминеш. Кај нас си има висока гора, не ќе можеш да ја поминеш.

Ќе се сторам јас сокол пиле и пак кај тебе ќе дојдам. Гора ќе прелетам, кај тебе ќе дојдам, вечно твоја ќе бидам. Гора ќе прелетам, кај тебе ќе дојдам, вечно твоја ќе бидам.

Назад, назад, Калино моме, немој да одиш по мене. Кај нас си има длабока река, не ќе можеш да ја поминеш. Кај нас си има длабока река, не ќе можеш да ја поминеш.

Ќе се сторам јас мрена риба и пак кај тебе ќе дојдам. Река ќе препливам, кај тебе ќе дојдам, вечно твоја ќе бидам. Река ќе препливам, кај тебе ќе дојдам, вечно твоја ќе бидам.

Назад, назад, Калино моме, немој да одиш по мене. Кај нас си имам убава жена и две мали дечиња. Кај нас си имам убава жена и две мали дечиња.

Ќе се сторам јас црна чума и пак кај тебе ќе дојдам. Жена ќе ти сотрам, дечиња ќе гледам, вечно твоја ќе бидам. Жена ќе ти сотрам, дечиња ќе гледам, вечно твоја ќе бидам.