Мома седи на пенџерe

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Текст[уреди]

Мома седи на пенџерe

Мома седи на пенџерe,
А момчето, аман, аман, под пенџерe.
Добро утро, сараф момче, аман, аман,
Aл си сараф, аман, аман, на парите.
Не сум сараф на парите, аман, аман,
Тук сум сараф, аман, аман, на момите.

Надворешна врска[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика