Мила мајко мојто либе не ми е дома

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мила мајко мојто либе не ми е дома.
Ми отиде на туѓина тага голема
Помонаа три годони како го нема
Ниту пише ниту иде мене да види
Барем еднаш да го видам дома да дојде
Или на сон да го видам како на јаве
Ми облекол мор долама дури до земја
Да го сретнам, да го видам ќе го познавам.

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни