Мајка на Марика думаше

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мајка на Марика думаше
Марике ќерко Марике
земи го ќерко Ѓорѓија
Ѓорѓија први бекрија х2
Нејќум го мајко Ѓорѓија
Ѓорѓија први бекрија
Девет си жени погубил
Јас ќе сум мајко десетта. х2
Послуша Марика мајка си
зеде го Ѓорѓи бекрија
Ѓорѓи на Марика думаше
- Марике либе Марике. х2
Нова се крчма отвора
мене ме канат да идам
севтето да им направам
фирмата да им напишам. х2
Ене го Ѓорѓи кај иде
девет му зурли свиреа
девет му зурли свиреа
десет тапани чукаа. х2

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Никола Бадев