Мариче ле, лично, девојче

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мариче ле, лично, девојче,
Умирам загин'вам за тебе, оф,
Аманам, аманам,
Животот го давам за тебе, оф,
Аманам, аманам.
Иди прашај ја ле, мајка ти,
Дали ќе те даде за мене, оф,
Аманам, аманам,
За мене бре сирак-сиромав, оф,
Аманам, аманам.
А бре лудо, лудо, ем младо,
Јас си немам никој од рода, оф,
Аманам, аманам,
Сираче сум без мајка и татко, оф,
Аманам, аманам.
Ако мислиш ти да ме земиш,
Сама дома јас ќе ти дојдам, оф,
Аманам, аманам,
И со тебе век ќе векуваме, оф,
Аманам, аманам.

Надворешна врска[уреди]

Музика