Марика мома убава

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Марика мома убава,
Марика турски трендафил.
Девет години носена,
По ергенските џебови.
Прва година отидов,
Марика да ја побарам.
Мајка и рече, млада е,
Млада е наш'та Марика.
Втора година отидов,
Марика да ја побарам.
Мајка и рече, болна е,
Болна е наш'та Марика.
Трета година отидов,
Марика да ја побарам.
Мајка и рече, почина,
Почина наш'та Марика.

Надворешна врска[уреди]

Музика