Марие млада невесто

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Марие млада невесто
елај се Маре потурчи, х2
На висок чардак да седиш
жолти жолтици да нижиш
на бело грло да носиш.
Подарок ќе ти подарам
Ендрене Сулатан Сељим џамија,
Цариград Света Софија.
Пуста ти била Сељим џамијата,
пуста ти била Света Софија,
јас си ја сакам верата.
Јас си ја сакам верата,
нашата вера убава,
сека недела Велигден.
Нашата вера рисјанска,
сека недела Велигден.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Оркестар Џорлеви