Прејди на содржината

Марие, дилбер бела, Марие

Од Wikibooks
Марие, дилбер бела, Марие,
Што кротко такеш ле, ем плачеш.
Дал'ти е разбојот расипан,
Ил'ти е брдото скршено.
"Нит'ми е разбојот расипан,
Нит'ми е брдото скршено,
Тук'ми е жал за либето,
Либето ми е далеку."

Надворешна врска[уреди]

Музика