Малихери пукаја

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Малихери пукаја, леле, малихери пукаја,
Малихери пукаја, на Кардашо планина. х 2.
Тој Јованчо војвода, тој Јованчо војвода,
Тој Јованчо војвода, на чукарка седеше. х 2.
На чукарка седеше, леле, на чукарка седеше,
На чукарка седеше, заповед ни даваше. х 2.
Јуруш браќа комити, леле, јуруш браќа комити,
Јуруш браќа комити, да ја ослободиме,
Да ја ослободиме, мајка Македонија.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Група Бапчорки