Македонско девојче

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Македонско девојче,
китка шарена,
во градина набрана
дар подарена,


Дали има на овој бели свет
поубаво девојче од Македонче?
Нема, нема не ќе се роди
поубаво девојче од Македонче.


Нема ѕвезди полични,
од твоите очи.
да се ноќе на небо
ден ќе раздени.


Дали има на овој бели свет
поубаво девојче од Македонче?
Нема, нема не ќе се роди
поубаво девојче од Македонче.


Кога коси расплетиш
како коприна
лична си и полична
од самовила.


Дали има на овој бели свет
поубаво девојче од Македонче?
Нема, нема не ќе се роди
поубаво девојче од Македонче.


Кога песна запее
славеј натпее,
кога оро заигра
срце разигра..

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Дуо Томовска-Манчевски