Лилјано моме убаво

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Лилјано моме убаво,
Лилјано една на мајка,
Уште ли мома ќе одиш,
Уште ли светот ќе гориш?
Лилјано моме убаво,
Лилјано пиле шарено,
Жена и деца оставам,
Тебе Лилјано да земам.
Немој, Лилјано, не чини,
Не осатвај рана на срце,
Цел век јас ќе ти слугувам,
Тебе Лилјано да земам.

Надворешна врска[уреди]

Музика