Ленче болно лежи

Од Wikibooks
Ленче болно лежи,
Време три години,
И девет месеци.
Над глава и стои
Нејна стара мајка,
И на Ленче збори:
"Стани Ленче, стани
Стројници ти дошле,
Стројници Скопјани."
"Како дошле мајко,
Така да си одат,
Јас си имам мајко,
Либе струмичанче."

Надворешна врска[уреди]

Музика