Леле мајко што ме роди

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Леле мајко што ме роди е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Леле мајко што ме роди толку сиромав [2х]
сиромав, сиромав, пусти раскапан
сиромав, сиромав, леле без к'смет.
Куќа имам жена немам леле сиромав [2х]
сиромав, сиромав, пусти раскапан
сиромав, сиромав, леле без к'смет.
Врвци имам чевли немам, леле сиромав [2х]
сиромав, сиромав, пусти раскапан
сиромав, сиромав, леле без к'смет.
Учкур имам гашти немам леле сиромав [2х]
сиромав, сиромав, пусти раскапан
сиромав, сиромав, леле без к'смет.

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни