Куќа имам на пелистер

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Наводи[уреди]

Куќа имам на Пелистер

Куќа имам на Пелистер, аџанак, баџанак, куќа имам на Пелистер, аџанак, баџанак, кој му стиска, нека дојде, аџанак, баџанак, кој му стиска нека дојде, аџанак, баџанак.

Девет деца, јагорина, аџанак, баџанак, девет деца јагорина, аџанак, баџанак, во колиба сами спијат, аџанак, баџанак, во колиба сами спијат, аџанак, баџанак.

Едно плаче, сите солзат, аџанак, баџанак, едно плачи, сите солзат, аџанак, баџанак, едно јаде, сите џвакаат, аџанак, баџанак, едно јади, сите џвакаат, аџанак, баџанак.

Деца имам, жена немам, аџанак, баџанак, деца имам, жена немам, е, кој му стиска, нека дојде, аџанак, баџанак, кој му стиска, нека дојди, аџанак, баџанак.