Каранфил невесто мори

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Каранфил невесто мори е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Каранфил невесто мори
вода ми се пие [2х]
ако ти се пие лудо
појди па се напи. [2х]
Каранфил невесто мори
со усте напи ме [2х]
усте ми е полно лудо
со локум шеќери. [2х]
Каранфил невесто мори
вода ми се пие [2х]
ако ти се пие лудо
појди па се напи. [2х]
Каранфил невесто мори
со шепа напи ме [2х]
шепа ми е полна лудо
со златни прстење. [2х]

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни