Како што е таа чаша полна со вино

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Како што е таа чаша полна со вино,
Така е и мојто срце полно с'јадови.
Дал'да пијам мила мајко, да се опијам,
Јадовите мила мајко, да заборавам?
Ја послушај мили синко, стара си мајка
И да пиеш, мили синко, фајде си нема.
Ја земи си, мили синко, пушка берданка,
И там појди, мили синко, в гора зелена,
Там ќе најдеш, мили синко, верна дружина,
Јадовите, мили синко, ќе заборавиш.

Надворешна врска[уреди]

Музика