И ние сме деца на Македонија

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

И ние сме деца на мајката земја на мајката земја, на Македонија. на нашата земја, на Македонија. И ние имаме право да живејме. како и другите живот што живеат.

А ние страдавме, гладни умиравме. Слобода немавме правдини никакви кога ги баравме, в затвор се најдовме во фурни не стават за да не изгорат. Прстите ни кршат и крвта ни пијат а ние смели сме, и горди умиравме.

Горди умиравме, не се предававме. Живот не жалевме, младост си дававме за наши правдини смели умиравме. х2 Парола имавме: Смрт или Слобода Смрт или Слобода за Македонија, за Македонија, земја поробена.