Запеала Љуба од градина

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Запеала Љуба од градина

Запеала Љуба од градина

да ја чуе Науме во планина.

Кога дочу Науме во планина,

си остави стадо отворено.


До стадото шарено кавалче,

од кавалче змија проговори:

- Расти, расти ти трево зелена,

расти, расти, ти трево зелена.


Ко ќе иди Науме од планина,

да го каснам Науме за раката.

Ко ќе иди Љуба од градина,

да ја каснам Љуба за ногата.