Еј ти моме, мало моме

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Еј ти моме, мало моме,
Блазе тебе на душата.
Блазе тебе на душата,
Што си спиеш при мајка ти,
При мајка ти, при татко ти.
Ами јаска, сам сиромав,
Сам легнувам, сам станувам.
Сам легнувам, сам станувам,
На полноќ се разбудувам.
На полноќ се разбудувам,
Мало моме побарувам.
Мало моме побарувам,
Побарувам, на најдувам.
Побарувам, не најдувам,
Ал' перница заграбувам.
Ал' перница заграбувам,
Дробни солзи проронувам.
Дробни солзи проронувам,
Ал' шамиче натопувам.
Ал' шамиче натопувам,
На гради го исушувам

Надворешна врска[уреди]

Музика