Епитаф - Кирил Пејчиновиќ

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Теарце му негово рождение
Пречиста и Хиландар пострижение
Лешок му е негоо воспитание
Под плочава негоо почивание
От негово свое отшествие
До Христово второ пришествие
молит вас браќа негои лјубимија
Хотјастија прочитати сија
Дај Бог за добро дело.