Елено ќерко, Елено

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Елено ќерко, Елено е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Елено ќерко, Елено
Елено ќерко, Елено
ти една на мајка
што стоиш ќерко, што мислиш
што книга пишуваш. [2х]
На кого ќерко, на кого
книга ќе испраќаш
испраќам мајко, испраќам
до градот Едрене. [2х]
Едрене мајко, Едрене
на батко Илија
да купи мајко, да купи
за мене капела. [2х]
Капела мајко, капела
од триста гроша
да носам мајко, да носам
на ден за Илинден. [2х]

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни