Елено ќерко

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Елено, ќерко, Елено,
ти една на мајка,
што стоиш, ќерко, што мислиш,
што книга пишуваш?
Пишувам, мајко, пишувам,
во градот Едрене,
Едрене, мајко, Едрене,
на моето либе.
Да купи, мајко, да купи,
за мене капела,
капела, мајко, капела,
од триста гроша.

Надворешна врска[уреди]

Музика