Елено моме, Елено

Од Wikibooks

Елено моме, Елено е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Елено моме, Елено
Елено моме, Елено
Елено моме, Елено
не гази сено зелено
ај не гази сено зелено.
Не гази сено зелено
не гази сено зелено
млади момчина косеа
тебе те Ленче просеа.
Тебе те Ленче просеа
тебе те Ленче просеа
за едно момче убаво
убаво, ем и богато.

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни