Една мома љубам јас

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Една мома љубам јас е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Една мома љубам јас
Една мома љубам јас [2x]
и да љубам и да грлам
фајде нема ле, душо моја
Шеќерна, ти калеша неверна. [2x]
Бело лице љубам јас [2x]
и да љубам и да грлам
фајде нема ле, душо моја
Шеќерна, ти калеша неверна. [2x]
Гајтан веѓи љубам јас [2x]
и да љубам и да грлам
фајде нема ле, душо моја
Шеќерна, ти калеша неверна. [2x]
Руса коса мрсам јас [2x]
и да мрсам и да гледам
фајде нема ле душо моја
Шеќерна, ти калеша неверна. [2x]

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни