Една мома с'мајка е

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Една мома с'мајка е е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Една мома с'мајка е
Една мома с'мајка е [3х]
грабнала је чорапи, чорапи без пари
Една мома с'мајка е
грабнала је чорапи, чорапи без пари.
Ашколсун на таа мома [3х]
што ми носи чорапи, чорапи без пари
Ашколсун на таа мома
што ми носи чорапи, чорапи без пари.
Една мома с'мајка е [3х]
грабнала је сандали, сандали без пари.
Една мома с'мајка е
грабнала је сандали, сандали без пари.
Ашколсун на таа мома [3х]
што ми носи сандали, сандали без пари.
Ашколсун на таа мома
што ми носи сандали, сандали без пари.
Една мома с'мајка е [3х]
грабнала је капела, капела без пари.
Една мома с'мајка е
грабнала је капела, капела без пари.
Ашколсун на таа мома
што ми носи капела, капела без пари.
Ашколсун на таа мома
што ми носи капела, капела без пари.

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни