Една вечер

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Една вечер е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Една вечер
Една вечер сон сонував
че една пријателка
ко светлина ми се јави
над моето ми та легло.
Ко је видов се исплашив
умрената беше жива
таа ме праша кај е љубовта
која што беше неразделива.
Еј другару, збори, не плаши се
јас сум без коски и душа
оваа вечер дојдов кај тебе
додва збора да ти кажам јас.
Над гробот мој, ил на крстот
ил на мојот споменик
ко ке врвиш да внимаваш
очеквај нешто да најдеш ти.
Ке го најдеш оној прстен
кој што ми го даде ти
ке го земеш и закопаш
далеку негде в пусти крај.

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни