Девет години

Од Wikibooks

Девет години е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Девет години
Девет години болен лежам
в рајски градини [2x]
солзи ронев. [2x]
С' превез девојче плаче над гроб
и ми се смеит [2x]
да сум бил роб. [2x]
Не си достоен, ох ангел мој
ко не си воен, не си ни достоен
јунак во бој. [2x]
Сама ќе дојдам, ох драги мој
крст да ти сложам, венец да положам
на гробот твој. [2x]

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни