Прејди на содржината

Две невесте тикве брале

Од Wikibooks

Текст

[уреди]
Две невесте тикве брале
Две невесте тикве брале
Куде брале, туј заспале бре.
Свекрва ги разбудила бре,
Ој невесте мрзеливке, бре
Ај станите бре.
Невесте се разбудиле, бре
Па почеле да се караат бре
Па збориле бре.
Прва рекла: Ој свекрво бре,
Ој свекрво, котрљало бре,
Друга рекла: Ој свекрво бре,
Ој ти свекрве, диви вепре бре.

Автор: Филип Најдоски

Надворешна врска

[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика