Дали думаш либе

Од Wikibooks
Дали думаш либе,
Да ли паметуваш,
Кога бевме мило либе,
Двајце не прошетка.
Нели ми велеше,
Нели се колнеше,
Јас не љубам друго либе,
Само тебе душо.
Земи си ножето,
Распарај срцето,
Таму ќе си најдиш либе,
Две срца вљубени.
Ах,колку е мачно,
Ах,колку е мачно,
Јас да те љубам либе,
А друг да те земи.

Надворешна врска[уреди]

Музика