Давај ме мила мамо, давај ме

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Давај ме мила мамо, давај ме,
За тоа мила мамо циганче.
Аман, оф аман, мила мамо,
Тоа циганче.
Устата му е мамо, кутивче,
Забите му се мамо, бисери.
Аман,оф аман, мила мамо,
Заби-бисери.
Куќата му е мамо, колиба,
За мене, мила мамо, палата.
Аман, оф аман, мила мамо,
За менe-палата.
Дење го гледам мамо, циганче,
Ноќе го гледам мамо, галабче.
Аман, оф аман, мила мамо,
Ноќе-галабче.

Надворешна врска[уреди]

Музика