Го фатиле клети Турци едно моме

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Го фатиле клети Турци
едно моме најубаво
го фатиле клети Турци,клети Турци
најубаво во селото.
Му врзале двете раце
двете раце наопаку
му врзале двете раце,двете раце
двете раце наопаку.
Кажи кажи лично моме
кај се крие Гоце Делчев?
Кажи,кажи лично моме,лично моме
кај се крие Гоце Делчев?
И да умрам да загинам
јас за Гоце не кажувам!
И да умрам да загинам,клети Турци
јас за Гоце Не кажувам!

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни

Во изведба на Ансамбл Танец