Готвач:Боровница

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

БОРОВИНКИ

Има два вида на боровинки, домашни и диви. Првите растат на високи грмушки, култивирани се, додека дивите се на ниски грмушки.

Дејвид Јарборо, професор по хортикултура при Универзитетот на Мејн и експерт за боровинки, вели дека има стотици различни видови на диви боровинки кои растат по планините.

Различните видови на боровинки имаат и различен вкус и продуктивност.