Вино пијам, ем ракија

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Вино пијам, ем ракија
Коња јавам, аџамија.
Коњ ме шета горе-доле,
Горе-доле низ тоа поле.
Ме однесе в ладна меана,
Во меана до три моми.
Прва точи, другата носи,
А третата мене ме гледа.
Па ја качив на коњчето,
Ја однесов право дома.

Надворешна врска[уреди]

Музика