Викикниги:Биро за консултации/Банер

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Викикниги: Биро за консултации
 
Кратенки:
ВП:БЗК


Бирото за консултации служи како пулт за поставување на прашања во библиотека. Корисниците поставуваат прашања поврзани со општото енциклопедиско знаење, а волонтерите на Викикниги ќе се обидат да ви одговорат (на пр. Кој бил првиот британски монарх?). Пред да поставите прашање, Ве молиме користете ја кутијата за пребарување за да го пронајдете одговорот.


За помош за специфични прашања поврзани со Викикниги:
Портал за помошWikipedia-logo.png
Селска чешмаWikipedia-logo.png
Помош за нови уредувачиWikipedia-logo.png
Портал за помош Селска чешма Помош за нови уредувачи
Прашувајте општи прашања за користење на Викикниги Прашувајте за специфични начела и операции за Викикниги Служби за помош на новите викикнигинци кои имаат прашања

Пред да поставите прашање, имајте на ум:

  1. Ве молиме потпишувајте ги кометарите со додавање на ~~~~ на крајот.
  2. Не ја давајте вашата е-пошта или други приватни детали.
  3. За да поставите ново прашање искористете ја врската „Кликнете тука за да почнете нов разговор“ дадена подолу.
  4. За одговор на Вашето прашање, често проверувајте ја оваа страница. Алтернативно, може да побарате да ви се одговори на вашата страница за разговор, Вашиот одговор е ценет.