Виена лоза виена

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Виена лоза виена,
Не ми е лоза виена,
Тук ми е мома армасана,
Армасана невенчана.
Недела свадба ќе правиме,
Сватови ќе пречекуваме
Сватови ќе пречекуваме
од това село Претино
Од това село Претино
За младо момче убаво.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Група Бапчорки