Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 68

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ФОРИН ОФИС ДО ФИЦРОЈ МАКЛИН ШЕФ НА БРИТАНСКАТА ВОЕНА МИСИЈА ВО ЈУГОСЛАВИЈА

Бр.113 И. 4.20 а.м. 1 февруари 1945.

Во врска со вашата телеграма бр. 61. (од 16 јанаури: порака до Првиот министер од АСНОМ). Ве молиме испратете преку Тито прикладен одговор во име на Првиот министер. Одговорот не треба да биде повеќе од потврда за прием и некој збор на благодарност.

FО 371/48181 НР 00297 R 1222/11/67