Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 67

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ЛАСКИ ДО МАЈОРОТ ХАЧКИНСОН

1 февруари 1945.

Почитуван Хачкинсон,

Без сомнение ја видовте телеграмата МА/0406 од 19 јануари од военото аташе во Анкара. Во неа се известува за движење на македонската бригада од Југославија кон Грција. На нас тоа ни се чинат само гласини и невистини. Би биле благодарни доколку не информирате за вашите ставови и за било какви други информации за оваа работа која Ви е позната.

Д. С. Ласки

Мајор С.Ф. Хачкинсон,

М.И. ЗБ.

War Office

FО 371/48181 НР 00297 R 1778/11/67