Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 62

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД КОЛВИЛ ДО ЛАВОРД

25 јануари 1945.

Почитуван Лаворд,

Ви благодарам за вашето писмо R 1222/11/67 од 24 јануари во врска со пораката испратена до Првиот министер од Антифашистичкото собрание на националното ослободување на Македонија. Ние се согласуваме со акцијата која ја предлагате вие.

Џ.П. Колвил

В.Г. Лафорд, Еsq,

Форин Офис

FО 371/48181 НР 00297 R 1222/11/67