Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 58

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ФИЦРОЈ МАКЛИН, ШЕФ НА БРИТАНСКАТА ВОЕНА МИСИЈА ВО ЈУГОСЛАВИЈА, ДО ФОРИН ОФИС

Бригадир Маклин И. 2.26 п.м. Г.М.Т, 22 јануари 1945.

Бр. 93. П. 4.05 п.м. Б.С.Т. 22 јануари 1945.

22 јануари 1945.

Трудејќи се да бидам што е можно поцелосно информиран за ситуацијата во Македонија би бил благодарен ако ми испратите било какви релевантни информации кои се содржани во извештајот (R 22039/1009/67) за западна Македонија кои се споменуваат во параграф 4 во вашата телеграма бр. 54 од 29 декември.

FО 371/48181 НР 00297 R 1747/11/67