Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 54

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ЛОТВИЛ ДО ЛАУФОРД

19 јануари 1945

Почитуван Лауфорд,

Грчкиот амбасадор му испрати на Министерот за надворешни работи писмо (Бр. 19/СТ/45) во која се наоѓа порака адресирана до Првиот министер од четири члена на грчката влада.

Г-дин Черчил ја виде оваа порака и вие сигурно ќе излезете во пресрет на писмото со потврда за прием во која ќе ја вклучите и благодарноста во име на Черчил.

Џ. Р. Лотвил

FО 371/48181 НР 00297 R 420/11/67