Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 34

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ХАЛИФАКС, АМБАСАДОР НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВО САД, ДО ФОРИН ОФИС

Ерл од Халифакс И. 1.27 а.м. 3 јануари 1945.

Бр. 39. П. 10.35 а.м. 3 јануари 1945.

2јануари 1945.

ВАЖНО

Во врска со вашите телеграми бр. 10 823

(R 21 989/14 079/G263)и 10 915 (R 22 025/14 079/G264).

Ова претпладне јас зборував со Стетиниус за Југославија и Бугарија. Оставајќи му краток aide-memorie му го подвлеков усмено параграфот 2 од 10 823. Го замолив да ни ги достават што е можно побрзо нивните погледи

FО 371/48181 НР 00297 R 224/11/67