Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 27

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ФОРИН ОФИС, ДО АМБАСАДОРИТЕ НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВО СССР И САД

29 декември 1944. И. 3.40 п.м. 30 декември 1944.


Повторено до Белград бр. 53.

Софија бр. 308.

Атина бр. 599.

Канцеларија на Ресмед бр. 2467.

Во врска со мојата телеграма до Москва бр. 4886.

Ставив до знаење дека Македонската бригада која се споменува во параграф 1 и 2 е составена од лица од грчка Македонија.


FО 371/43649 НР R 21989/14079/С