Болен лежи Миле Поп Јорданов

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Болен ми лежи Миле Поп Орданов х2
над глава му стои стара му мајка,
жално го жали, милно го плачи.
Стани ми, стани, мое мило чедо, х2
твојте другари по сокаци одат,
жални песни пеат, тебе те споминат.
Бог да го прости Миле Поп Орданов, х2
Миле Поп Орданов за Народ загина,
за народ загина, за Македонија.
Неговите сестри в'црно облечени, х2
свадба ќе прават, брата ќе женат,
брата ќе женат за Македонија.

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни Во изведба на Виолета Томовска